Je tuin is jouw eigen buitenplekje.

Om echt te kunnen genieten van het buitenleven in eigen tuin, is een terras onmisbaar. Het is als het ware de woonkamer van uw tuin.

Een plek waar u gasten kunt ontvangen, samen kunt eten en waar het hele gezin ‘s zomers kan genieten van het heerlijke weer.

Een terras aanleggen is een flinke klus, maar een goed terras staat garant voor jaren plezier in de achtertuin.

Wilt u een nieuw of extra terras in uw tuin aanleggen?

Dan is het goed om te beginnen met een ruwe schets. Stel uzelf daarbij de juiste vragen zoals: Wat zijn mijn eisen aan het nieuwe terras?

Op welk dagdeel heb ik zon op dit terras? Hoeveel stoelen wil ik erop kwijt kunnen?

Zodra u heeft bepaald waar het terras het beste kan komen, kunt u beginnen met het echte inmeten. Rekening houdend met de beschikbare ruimte kan een definitief plan worden gemaakt.

Het is belangrijk om dit plan zorgvuldig uit te tekenen, zodat u aan de hand daarvan het aantal vierkante meters kunt bepalen.

Deze tekening wordt immers uw leidraad voor het bestellen van materialen. Ook wordt zo vaak al vroeg duidelijk waar eventuele uitdagingen zitten qua indeling of het op maat maken van tegels.

Het aanleggen van een terras is een weloverwogen keuze. Daarom is het ook belangrijk om vooraf goed na te denken over de materialen die u wilt gebruiken.

Terrastegels zijn er in veel verschillende soorten en maten, van kleine terrasklinkers tot grote betontegels

Terrassen