Ondergrond Voor De Bestrating.
Wilt u voor langere tijd plezier hebben en kunnen genieten van uw nieuwe bestrating, besef dan dat ondergrond de basis is van mooi en gedegen straatwerk.
Of het nu gaat om een plein, terras, oprit, bedrijfsterrein of parkeerplaats, de basis is erg belangrijk.
Lees verder op deze pagina over het belang van het verdichten van de ondergrond, voor een langer behoud van een mooi en strakke bestrating.

Goed Straatwerk Verdient Een Goede Basis.
Verdichten van de ondergrond is erg belangrijk en een onmisbare basis voor een goede bestrating die jarenlang mee moet gaan.
Verdichten betekent het laag voor laag aftrillen van de ondergrond, waardoor een stabiele ondergrond wordt gevormd.
Dit verdichten is nodig omdat er op sommige plaatsen meer zachtere en minder dichte grond is.
Bijvoorbeeld omdat er afvoerbuizen dieper onder de grond liggen of omdat er eerder op een bepaalde plaats geen bestrating gelegen heeft en deels wel.
Wanneer het verdichten niet of te weinig gebeurt, zal na enkele jaren (of zelfs maanden al) op bepaalde delen de grond gaan inzakken.
Vervolg is een verzakt straatwerk waar op verschillende plekken waterplassen blijven staan.

Hoe diep tuin afgraven?
Hoe diep u uw tuin moet afgraven is afhankelijk van de bestemming.
Zo kunt u voor zaken zoals een gazon of borders met kleine planten en struiken vaak volstaan met een diepte van 10 tot 15 centimeter.
Voor een tuinpad of terras wordt over het algemeen een diepte van zo’n 15 tot 25 centimeter geadviseerd, terwijl u bij straatwerk dat zwaar belast gaat worden zoals een oprit of parkeerplaats uit moet gaan van ongeveer 25 tot 35 centimeter.

Grond en Riolerings Werkzaamheden